Porties
12 servings
Bereidingstijd
10 Minutes
Eetmoment
0 Minute
Verwarm de oven voor tot 175 °C. Pel en prak de banaan (± 100 g) op een bord fijn. Schep het citroensap erdoor. Zet de cupcakevormpjes in de muffinvorm. Meng het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder en een snuf zout door elkaar.
Klop de boter met de suiker lichtgeel en romig. Voeg 1 ei toe en klop totdat het ei helemaal is opgenomen. Voeg het volgende ei toe en klop weer totdat het is opgenomen. Voeg dan het laatste ei toe en klop alles tot een luchtig en romig mengsel.
Voeg het bakmeelmengsel, de banaan met het citroensap en de yoghurt toe en spatel alles met grote slagen door elkaar.
Verdeel het beslag met 2 lepels over de cupcakevormpjes en bak ze in 20 minuten in de voorverwarmde ovenlicht goudbruin en gaar.
Zet de oven uit en laat de cupcakes 10 minuten in de oven met geopende deur staan. Neem de vorm uit de oven en wip de cupcakes met behulp van een vork uit de vorm. Laat ze op een rooster helemaal afkoelen.
Klop de slagroom met de mixer met garde(s) stijf. Voeg de pindakaas toe en klop er kort doorheen. Doe de pindakaasroom in de spuitzak en spuit mooie toeven op de cupcakes. Garneer met de bananenchips en de pinda’s.