Gamba spies

Met zo'n lekkere gamba spies maak je zelf een heerlijk gourmetgerechtje. Lekker aan tafel koken met gemarineerde gamba's in het gourmetpannetje dat wordt smullen voor iedereen aan tafel. 

  • Porties

    4 servings

  • Bereidingstijd

    5 Minutes

  • Eetmoment

    3 Minutes


Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook, gepeld
  • 2 takjes tijm
  • 2 el olijfolie
  • 0.25 citroen
  • peper
  • zout
  • 12 verse gepelde rauwe gamba’s
  • 4 el Calvé Whisky Cocktail Saus
  • Extra nodig: 12 spiesjes

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Eiwit 136.69 kcal
Vet 11.77 g
Onverzadigd vet 1.48 g
Suikers 1.11 g
Vezels 0.21 g
Natrium 276.77 mg

Bereidingswijze

  1. Rasp de knoflook, hak de tijmblaadjes fijn. Meng de knoflook en tijm door de olijfolie en meng er ook citroenrasp en peper en zout naar smaak doorheen. Marineer de gamba’s minimaal 3 uur in de marinade rijg ze aan spies.

  2. Bak de gamba’s op de gourmetplaat of één voor één in een pannetje. Bak ze zo’n 3 minuten aan beide kanten. Serveer met de whisky cocktailsaus.