Kipkerrie met oesterzwam op kerststerrentoast

Kipkerrie met oesterzwam op kerststerrentoast

Deze feestelijke kipkerrie met oesterzwam op kerststerrentoast maak je helemaal zelf op het gourmetstel. Een kipkerrie mag niet ontbreken tijdens een feestelijk avondje gourmetten. 

  • Porties

    4 servings

  • Bereidingstijd

    15 Minutes

  • Eetmoment

    10 Minutes


Ingrediënten

  • 4 sneetjes witbrood
  • 1 kipfilet, in dunne reepjes
  • 2 sjalotten, in ringetjes
  • 150 g kleine oesterzwammen, in reepjes gescheurd
  • 3 el Calvé Kerrie-Ananas Saus
  • 0.25 bakje tuinkers
  • olie
  • Extra nodig: stervormige koeksteker ø ± 5 cm, klein schaartje

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Eiwit 183.44 kcal
Vet 5.43 g
Onverzadigd vet 0.82 g
Suikers 4.54 g
Vezels 2.32 g
Natrium 255.79 mg

Bereidingswijze

  1. Steek met de koeksteker sterren uit de sneetjes brood. Doe het brood, de kipfilet, sjalot en de oesterzwammen, in schaaltjes. Zet de tuinkers op een schoteltje en leg er een klein schaartje bij. Schenk olie in een kannetje. Zet alle ingrediënten op tafel.

  2. Rooster een broodster in een droge gourmetpannetje aan beide kanten bruin. Verhit een beetje olie in een gourmetpannetje en bak reepjes kipfilet met de sjalot bruin en gaar. Voeg als de kip bruin is oesterzwammen naar smaak toe en bak ze mee.

  3. Schep de kip het sterrentoast, lepel er een beetje saus naar smaak op en knip er wat tuinkers boven.