Kipkrokantjes met sambasaus

Kipkrokantjes met sambasaus

Deze homemade kipkrokantjes met smabasaus zijn superlekker! Absoluut favoriet bij de kids maar eigenlijk smult iedereen van deze krokante kip met sambasaus. 

  • Porties

    4 servings

  • Bereidingstijd

    5 Minutes

  • Eetmoment

    5 Minutes


Ingrediënten

  • 1 ei, losgeklopt
  • 3 el volle yoghurt
  • 3 el water
  • 1 tl kerriepoeder
  • 50 g bloem
  • versgemalen peper
  • zout
  • 1 kipfilet, in 8 dunne plakjes
  • 100 g grof broodkruim (panko)
  • 1.5 el zonnebloemolie
  • 4 el Calvé Samba Saus
  • Extra nodig: gourmetstel

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Eiwit 303.8 kcal
Vet 12.82 g
Onverzadigd vet 1.99 g
Suikers 4.07 g
Vezels 1.79 g
Natrium 328.66 mg

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding: Klop het ei met de yoghurt, water, kerriepoeder en bloem met een garde door elkaar. Breng op smaak met een peper en zout. Leg de plakjes kipfilet in het yoghurtmengsel en laat ze 1 uur marineren.

  2. Neem de plakjes kip na 60 minuten uit de marinade. Wentel de plakjes kip door het broodkruim. Duw het kruim stevig aan.

  3. Verhit een beetje olie in een voorverwarmd gourmetpannetje en bak de kipkrokantjes, in ± 5 minuten, rondom goudbruin en gaar. Serveer met de sambasaus. Lekker met komkommerfrietjes en kerstomaatjes.