Pastasalade met rauwe ham, gegrilde courgette, rucola en zonnebloempitten

Maaltijdsalade van pasta, rauwe ham, gegrilde courgette, rucola en zonnebloempitten. Heerlijke als volwaardige maaltijd of bij een barbecue. 

  • Porties

    4 servings

  • Bereidingstijd

    10 Minutes

  • Eetmoment

    15 Minutes


Ingrediënten

  • 300 g tagliatelle
  • 250 g rauwe hamreepjes
  • 1 rode ui
  • 2 courgettes
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 75 g rucola
  • 50 g zonnebloempitten
  • 50 g parmezaanse kaas
  • 6 el Calvé Dressing Caesar (naar smaak)

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Eiwit 674.22 kcal
Vet 33.54 g
Onverzadigd vet 9.79 g
Suikers 7.29 g
Vezels 4.36 g
Natrium 748.5 mg

Bereidingswijze

  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel de pasta met koud water na. Pel en snipper de rode ui. Schaaf met een kaasschaaf lange plakken van de courgettes. Rasp de Parmezaanse kaas.

  2. Doe de courgettes in een schaal en meng met 2 eetlepels olie en een uitgeperst teentje knoflook.

  3. Verwarm een grillpan en gril de courgetteslierten 1-2 minuten aan beide zijden.

  4. Meng in een kom de tagliatelle met de rode ui, courgette, ham en rucola. Breng de pastasalade op smaak met de dressing. Garneer de maaltijdsalade met zonnebloempitten en Parmezaanse kaas.