Porties
4 servings
Bereidingstijd
15 Minutes
Eetmoment
0 Minute
FreezeTime
90 Minutes
Pel en snijd de bananen in plakjes en leg ze in een ruime diepvriesdoos. Laat de banaanplakjes in ± 1 uur helemaal bevriezen.
Klop 100 ml van de slagroom stijf en zet hem afgedekt in de koelkast. Hak de chocolade in stukjes.
Doe de bevroren banaanplakjes in de kom van de keukenmachine of blender en laat de machine draaien tot dat er een smeuïg mengsel ontstaat. Voeg de pindakaas toe en draai kort op de pulsestand tot een mooi ijs.
Doe het pindakaas-banaanijs over in een kom en spatel de stijfgeklopte slagroom erdoor. Zet het ijs ± 30 minuten in de diepvries.
Breng vlak voor het serveren 100 ml slagroom aan de kook, neem de pan van het vuur en roer de gehakte chocolade erdoor. Blijf roeren tot een gladde saus.
Schep van het ijs bollen in 4 glazen, schenk de warme saus erover en garneer met de pinda’s.