Porties
20 servings
Bereidingstijd
20 Minutes
Eetmoment
40 Minutes
Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een rechthoekig bakblik met opstaande randen in met een beetje margarine. Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg eruit.
Breek de chocolade in stukken en snijd de margarine in blokjes. Doe ze samen in een glazen kom en plaats deze op een iets kleinere pan met daarin een laagje kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Smelt de margarine en de chocolade zo 'au bain-marie'.
Klop de eieren los met een mixer. Voeg de beide soorten basterdsuiker, het gesmolten chocolademengsel, de pindakaas en het vanillemerg toe en klop het mengsel 2 tot 3 minuten goed door. Zeef de bloem en het bakpoeder erboven en roer alles tot een glad beslag.
Schep het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant een beetje glad. Strooi de pinda's erover en druk ze er iets in. Zet de vorm ongeveer 40 minuten in de oven (controleer de gaarheid door er met een satéstokje in te prikken: als dit er droog weer uit komt, is het gaar).
Neem de bakvorm uit de oven en laat het gebak ± 15 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder de vorm en snijd het gebak in vierkante brownies.