Porties
6 servings
Bereidingstijd
20 Minutes
Eetmoment
30 Minutes
chill Time
30
Klop de boter met de pindakaas en de suiker glad in de kom van je keukenmachine. Voeg vervolgens de bloem, de bakpoeder, de cacao en het zout toe. Kneed dit geheel tot een deeg. Voeg de chocolate chips toe en meng dit door het deeg. Laat het deeg verpakt in huishoudfolie een half uur rusten in koelkast
Verwarm de oven voor op 170 °C (hetelucht).
Maak balletjes ter grootte van een golfbal en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Druk de balletjes plat. Bak de koekjes in ± 30 minuten af. Laat de koekjes vervolgens afkoelen.
Smelt de chocolade au bain marie. Dit doe je door een kom bovenop een pan met heet water te plaatsen. Zorg er voor dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Smelt de helft van de chocolade au bain-marie. Neem dan de kom van het vuur en voeg de rest van de chocolade toe. Roer het door de gesmolten chocolade totdat ook deze chocolade gesmolten is.
Drizzle de gesmolten chocola over de koekjes. Laat de chocola even uitharden.
Bestrijk een koekje met een flinke eetlepel pindakaas. Leg een bol vanille ijs op de pindakaas en duw voorzichtig het andere koekje erboven op. Druk iets aan. En klaar zijn je peanutbutter icecream sandwiches. Geniet er van!