Pindakaas Kruidnoten

Heb je al een keer pindakaas kruidnoten gemaakt? Met Calvé pindakaas maak je er bijzondere kruidnoten van! Een leuk karweitje om samen met de kinderen kruidnoten te bakken voor een Sinterklaas avond! 

  • Porties

    8 servings

  • Bereidingstijd

    25 Minutes

  • Eetmoment

    15 Minutes


Ingrediënten

  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 60 g donkere basterdsuiker
  • 7 g speculaaskruiden
  • 60 g boter, in stukjes
  • 40 g Calvé Pindakaas
  • Extra nodig: bakplaat bekleed bakpapier

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Eiwit 173.8 kcal
Vet 9.34 g
Onverzadigd vet 4.36 g
Suikers 7.96 g
Vezels 0.73 g
Natrium 107.24 mg

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 160°C. Meng alle ingrediënten door elkaar en kneed tot een soepel deeg.

  2. Draai balletjes van het deeg ter grootte van een hazelnoot. Leg ze naast elkaar, met een beetje afstand ertussen, op de bakplaat bekleed met het bakpapier en druk met de duim een beetje plat.

  3. Bak in het midden van de voorverwarmde oven in ± 15 minuten gaar. Laat uit de oven nog even afkoelen zodat ze lekker knapperig worden.