Porties
8 servings
Bereidingstijd
10 Minutes
Eetmoment
30 Minutes
Doe 450 g witbroodmix in een grote kom. Voeg 1,5 el kaneelpoeder en 250 ml water toe. Mix het met een mixer in een geheel totdat je het kunt kneden als een bol in de kom.
Pak een theedoek en dek daarmee de kom af. Laat het deeg +/- 20 minuten rijzen.
Spoel 75 gram rozijnen af. Schil 250 gram winterwortel en rasp ze tot middel kleine stukjes. Snij 75 gram gepelde pecannoten fijn.
Sprenkel 4 el bloem op een glad oppervlak alvorens je de bol broodmix plat drukt tot het ongeveer 2 cm dik is. Bestrooi het met de wortelrasp en kneed alles goed door elkaar.
Rol met een deelroller het deeg weer plat, nu tot het 1 cm dik is. Smeer met een lepel 100 gram Calvé Pindakaas Naturel uit over het gehele oppervlak. Sprenkel daar 4 el basterdsuiker overheen. Doe hetzelfde met de rozijnen en de fijngesneden pecannoten.
Rol het deeg op in de lengte en snij deze vervolgens in ongeveer 8 stukken.
Bedek de bodem van de bakvorm met bakpapier alvorens je de vorm in elkaar klikt. Leg deze stukken brood in een rondje zo in de bakvorm dat je in de rolletjes kun kijken, dus met de zijkanten tegen elkaar.
Dek de bakvorm af met doorzichtig huishoudfolie en leg daarover ook de theedoek. Laat het deeg nog +/- 45 minuten rijzen.
Doe 50 gram poedersuiker in een grote glazen kom, voeg daar 5 el vers sinaasappelsap aan toe. Roer dat met een garde door.
Bak het brood +/- 30 minuten in de oven op 200 graden Celsius.
Haal het rooster uit de oven en haal de vorm van het brood. Schenk van een lepel de topping van poedersuiker met sinaasappelsap over het brood. Rasp de schil zodat je 1 tl sinaasappelrasp strooit over het brood.