Zalm met kruidenkapje

Deze zalm met kruidenkapje maak je helemaal zelf op het gourmetstel. Een lekker stukje zalm met een krokant korstje met de smaak van knoflook, dille en citroen. Een feestelijk gourmetrecept met zalm in de hoofdrol. 

  • Porties

    4 servings

  • Bereidingstijd

    15 Minutes

  • Eetmoment

    10 Minutes

  • chill Time

    30 


Ingrediënten

  • 100 g boter, op kamertemperatuur
  • 25 g peterselie
  • 25 gehakt dille
  • 30 g panko paneermeel
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 0.5 citroen, schil geraspt
  • 8 stukjes zalmfilet à 40 g
  • 1.5 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 4 el Calvé Whisky Cocktail Saus
  • Extra nodig: bakpapier, staafmixer of kleine hakmolen

Bereidingswijze

  1. Maak van de boter, peterselie, dille, panko, knoflookteen, peper en zout een glad mengsel door alles in de cutter te draaien. Smeer dit botermengsel uit op een bakpapiertje, ongeveer 0,3 cm dik, en laat opstijven in de koelkast.

  2. Snijd het botermengsel op maat van de zalmmootjes en leg de plakjes op de zalm.

  3. Verwarm het gourmetpannetje met een drupje olijfolie. Bak de zalm met de schone kant naar beneden ± 5 minuten. Als de zalm iets is aangebakken het pannetje onder de gourmetplaat zetten om verder te garen en het kapje te kleuren. Dit duurt ± 5 minuten.

  4. Serveer de zalm met whisky cocktailsaus naar smaak.