Zalmfilet met spinaziesalade en frisse ravigottesaus

Zalmfilet met spinaziesalade en frisse ravigottesaus

Met deze zalmfilet met spinaziesalade en frisse ravigottesaus zet je een lekker en feestelijk hoofdgerecht op tafel. Zo'n mooi stukje gebakken zalm doet het goed als kerst gerecht zeker als je de vis serveert met gebakken aardappelpartjes, spinaziesalade en een lekkere ravigottesaus. 

  • Porties

    4 servings

  • Bereidingstijd

    10 Minutes

  • Eetmoment

    10 Minutes


Ingrediënten

  • 4 zalmfilets à 130 g
  • 0.5 citroen
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 3 el olie
  • 400 g voorgekookte aardappelpartjes
  • 1 el kappertjes
  • 175 ml Calvé Yofresh
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1 el gesneden bieslook
  • 1 zakje Calvé Salad Mix Kruiden Knoflook à 24 g
  • 300 g baby spinazie
  • Extra nodig: bakplaat bekleed met bakpapier

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Eiwit 511.36 kcal
Vet 28.08 g
Onverzadigd vet 3.53 g
Suikers 8.41 g
Vezels 4.33 g
Natrium 1014.25 mg

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Pers de citroen uit. Snijd de tomaten in kwarten, en meng deze met 1 eetlepel olijfolie en het citroensap.

  2. Schep 1 eetlepel olie door de aardappelpartjes en verdeel ze over de met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in de oven in ± 20 minuten lichtbruin en krokant. Hak intussen de kappertjes grof. Meng de helft van de Yofresh met de helft van de peterselie, bieslook en de gehakte kappertjes.

  3. Maak de dressing volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en meng deze met de spinazie. Verhit de tomaatjes met citroensap en olie heel kort in een steelpannetje en voeg als laatste de rest van de peterselie toe.

  4. Verhit 1 eetlepel olie in de koekenpan en bak de zalmfilets in ongeveer 6 minuten gaar..

  5. Verdeel de spinaziesalade over de borden en leg de zalmfilet hierop, schep de tomaatjes over de zalm. Serveer de aardappelpartjes met de ravigottesaus erbij.