Pindakaas, is het nou hartig of zoet broodbeleg? Er wordt druk gesmeerd aan de ontbijttafel, maar in welke categorie past pindakaas? Wij leggen het uit.
1. Pindakaas is hartig (meestal dan)
De meeste pindakaas, zoals de enige echte Calvé met de bruine dop, bestaat alleen uit pinda’s, olie, vet en zout. Geen toegevoegde suikers. En is dus écht hartig. Net als de Calvé Pindakaas Light en de 100% pindakaas. Smeer vanaf nu die eerste boterham dus zonder zorgen met een goede laag naturel pindakaas.
2. Hartige pindakaas recepten
Als we verder kijken dan ons bammetje doet Nederlands favoriete broodbeleg het ook heel goed in hartige pindakaas recepten. Denk natuurlijk aan de klassieke satésaus. Maar bijvoorbeeld ook een pittige pindasoep, in een Indiase curry of als dressing over een salade. De volle en romige smaak van de pindakaas combineert goed met pittige en frisse smaken uit de Aziatische keuken en een pindakaas met stukjes geeft ook nog eens een lekkere crunch aan je gerecht.
3. De perfecte combinatie: hartig én zoet
3, 2, 1, klaar? Smeren maar met die combo’s! Pindakaas en banaan zijn de beste vrienden door de combinatie van hartig en zoet. Probeer deze combo ook eens in een bananen-pindasmoothie, op wentelteefjes en in bananencupcakes met pindakaascrème. Of duik de keuken in met een van de vele recepten voor zoete baksels met pindakaas en ontdek jouw favoriete pindapartner!